Maatwerk naar lievelingskleding

Lievelingskleding op maat van jouw persoonlijkheid

Mathilde Boussauw alias Madame Tirette in haar lievelingssalopet.

‘Ik geloof dat mensen het meest stralen in de kledij die ze het liefst dragen. Daarom maak ik lievelingskleding die bij hun persoonlijkheid past.

Madame Tirette is een authentieke couturière zoals je in deze tijden niet meer vaak tegenkomt. Zij maakt kleding op maat in haar eigen atelier in Antwerpen-Noord, op de grens met Borgerhout. Mathilde Boussauw werd opgeleid als toneelkostuumontwerper en denkt ook op die manier bij het maken van kleding.

“Als costumiere maak je kleding dat past bij de persoonlijkheid van een personage. Ik maak geen collecties in standaard maten die voor een ruim publiek in de smaak moeten vallen. Ik kijk naar de stijl en de smaak van de klant, en uiteraard ook naar de lichaamsvorm.

Hiervoor baseert Madame Tirette zich op de lievelingskleding van de klant. Een versleten broek of kleedje kan een hoge emotionele waarde hebben. Die waarde kan doorgegeven worden in een nieuw kledingstuk. De kleding van Madame Tirette wordt met zorg en liefde gecreëerd, en het patroon/ontwerp blijft strikt eigendom van de klant. Je zal dus nooit iemand met hetzelfde kledingstuk zien lopen.

Het is steeds de klant zelf die het idee voor het kledingstuk aanbrengt en daarmee de basis voor het ontwerp bepaalt. Madame Tirette luistert, denkt mee en creeërt. Het doel is om een nieuw lievelingskledingstuk te creeëren, liefst nog teergeliefder dan datgene wat aan de basis lag. Lievelingskleding volgt geen trends, is niet seizoensgebonden, is praktisch in gebruik en in onderhoud, is makkelijk te combineren en moet lang meegaan.

Hoe gaat dit in zijn werk?


Heb je interesse om een kledingstuk te laten maken? Stuur dan je idee (met foto) naar info@madametirette.be
Zo kan Madame Tirette een prijsinschatting maken en kan er indien gewenst een afspraak worden ingepland.

De eerste afspraak duurt meestal ongeveer 1 uur. Indien er een kledingstuk zal dienen als basis, zal dit worden gepast en besproken om mogelijke pasfouten te verwijderen en veranderingen te bespreken. De mogelijke stoffen worden besproken. Maten worden genomen. Bij betaling van een voorschot wordt de opdracht in de agenda ingepland en een pasmoment afgesproken.

Op het pasmoment wordt er nagegaan of het kledingstuk valt zoals verwacht en wordt de pasvorm gecontroleerd. Indien nodig kunnen er nog makkelijk veranderingen worden gedaan. Een laatste afspraak wordt ingepland.

Op de laatste afspraak word het kledingstuk een laatste keer gepast ter controle en de materiaalkosten worden dan ook afgerekend. De gemiddelde wachttijd tussen het eerste contact (per mail) en het moment dat het kledingstuk klaar is bedraagt gemiddeld 6 weken.

Hoe wordt de prijs berekend?


De prijs voor het maken van kleding bestaat steeds uit drie delen:
1.      – Het modelontwerp/patroon gemiddeld 45 euro (eenmalige kost in het geval van meerdere gelijkaardige stuks)
2.     –  Het stikwerk voor het kledingstuk, uurtarief 30 euro per uur volgens inschatting van de werktijd (voor een standaard jurk of broek is deze kost doorgaans tussen 120 en 180 euro, voor een T-shirt tussen 60 en 90 euro)
3.      – De materialen (kunnen hier worden aangekocht, de prijs hangt af van kwaliteit en hoeveelheid. (voor een standaard jurk of broek is deze kost gemiddeld tussen de 30 en 50 euro)

Je kan stellen dat de kostprijs voor een eerste jurk of broek met materialen inbegrepen meestal rond de 200 euro zal liggen. (voor een jumpsuit is dat meestal rond 300 euro).

Madame Tirette geeft ook regelmatig workshops. Wil je graag de creaties en activiteiten van Madame Tirette volgen? Dat kan via facebook of instagram.