Van kindertekening naar knuffelmonster: Madame Tirette laat jouw ontwerp tot leven komen!

Wist je dat je als jonge ontwerper jouw eigen ontwerp professioneel kan laten uitwerken? Het is een super-origineel cadeau ( bijvoorbeeld bij een verjaardag of een communie) voor creatieve en eigenzinnige kinderen van 6 tot 10 jaar.

De uitgewerkte monsters van Madame Tirette zijn tussen 20 en 60 cm groot. Ze zijn in detail uitgewerkt, precies zoals op jouw tekening. Ze kunnen rechtop staan en zijn bedoeld om te etaleren (het zijn dus geen knuffels om plat te knuffelen en mee te nemen in bed, en ze mogen niet in de wasmachine worden gewassen). De monsters bestaan grotendeels uit katoenen joggingstof en vilt, en de details uit fimoklei. Afhankelijk van jouw ontwerp worden er nog andere stoffen en materialen gebruikt, zoals aludraad, gevilte merinowol of latex, …

Hoe werkt het?

Als je een “van kindertekening naar knuffelmonster” bestelt via de webshop (bestel hier) krijg jij als opdrachtgever een grote bruine envelop toegestuurd. Daarin zit een persoonlijke brief met een vragenlijst die je moet invullen. Zo wil Madame Tirette jou als ontwerper een beetje beter leren kennen. Zo is je lievelingskleur, eventuele allergieën, maar ook je lievelingseten, je favoriete boek of filmpersonage, … allemaal ZEER interessante informatie voor Madame Tirette . De vragen dienen ook om jou in de juiste “sfeer” te brengen om je ontwerp te tekenen. Wat je ook vind in de envelop is een blad papier waarop je je ontwerp kan maken en de nodige richtlijnen en instructies (en ook postzegels) om jouw ontwerp terug te sturen. (dat kan allemaal natuurlijk ook digitaal, maar Madame Tirette houdt nu eenmaal van grote bruine enveloppen, van postzegels en postbodes en dingen die je ECHT kan aanraken )

Wil je je ontwerp liever zelf komen maken in het atelier van Madame TIrette, of nadien komen ophalen? Prima, je kan bij Madame Tirette steeds langskomen op afspraak (0484/926654 of info@madametirette.be). Dat vindt Madame Tirette ook heel leuk!

Hoeveel kost het?

Een uitgewerkt monster van Madame Tirette heeft een vaste prijs van 120 euro. Alles (verzendkosten, postzegel, envelop, materialen) is inbegrepen in de prijs.

Hoe lang duurt het?

Van zodra Madame Tirette jouw ontwerp heeft ontvangen zal ze jou een email sturen om de ontvangst te bevestigen, en jou een idee te geven wanneer je jouw pakket met uitgewerkt monster kan verwachten. Madame Tirette heeft 1 tot 4 weken nodig om jouw opdracht in te plannen.

Gemaakte knuffelmonsters “Made by Me & Madame Tirette”

De beste ontwerpers zijn volgens mij kinderen. Ze inspireren mij om combinaties te maken van stoffen, kleuren en vormen waar ik normaal niet voor zou kiezen. De resultaten zijn zo fris dankzij hen. Bovenstaande monster (die groene) was het eerste monster dat ik ooit maakte. Deze tekening werd niet gemaakt door een kind, maar door een volwassene. Hoewel dit eerste monster ook een leuke was, bewijzen onderstaande ontwerpen dat kinderen gewoon beter zijn. Punt.

Het blauwe monster was het eerste “echte” ontwerp dat ik kreeg. Voor de ogen gebruikte ik een doorgesneden pingpongballetje. Ik gebruikte de holle kant en werkte de oogholte af met vilt, en naaide er een parel in.

Voor dit harige monster viltte ik kleurrijke dreadlocks. Het allerleukste aan dit monster vond ik het ontbreken van zijn lijf. Het oogwit, de neus en de tanden zijn van fimo gemaakt. Voor de neus gaat alle eer naar mijn lief, zo mooi had ik het niet gekund. In de armen en benen verwerkte ik aludraad.

Dit ontwerp is vast en zeker geïnspireerd op een personage uit de film Monsters INC. En dat mag ook. Achteraf zag ik de film en begreep ik dat de uiteinden van de haarlokken slangenhoofdjes hadden moeten voorstellen. Al heeft deze geen slangetjes in haar haar, ze heeft er wel een extra rokje bij gekregen! Dat vond ik ik gewoon leuk. In alle armen en benen zit aludraad verwerkt.

Met deze ben ik een paar keer helemaal opnieuw begonnen vanaf 0. Ik vond dit ontwerp de grootste uitdaging tot nu toe. Dat komt omdat ik doorgaans veel belang hecht aan het “silhouet”. Maar deze keer moest ik dat loslaten om te laten zien dat het om een levende cupcake ging. Dat denk ik toch hihi!
Ik heb toen vanalles geprobeerd met isolatieschuim, maar dat werkte niet. Toen ik het silhouet kon loslaten lukte het prima. Dankzij dit monster heb ik thuis een bakvorm om van die Engelse gelatinepudding te maken. (denk ik)

Lieve Cleo, mijn hart begon te kloppen bij het zien van jouw prachtige ontwerp! Ik maakte de basisvorm uit mousse, en bekleedde die met stof. De oogjes zijn in fimo. De paarse vlekjes maakte ik door paarse latex te druppelen. Superspannend was dat, want 1 druppel fout en ik kon opnieuw beginnen! In de vogelpootjes zit ijzerdraad. Om te snoepen vind ik ze!

Ik kreeg dit ontwerp en schrok eerst, want ik vond hem echt een beetje eng. Maar ik dacht ook: hoe cool is die trui van die gast!,Ik maakte 3 hoofden en koos de “schattige” versie, met wat minder spieren en wat minder testosteron. De ontwerper vond het gelukkig prima, kijk maar!

Wat een plezier! Dit is dus precies wat ik bedoel met “kinderen zijn de beste ontwerpers”. Zoiets verzint geen enkele volwassene. Ik herinner me dat het wat zoeken was naar een interpretatie van de pootjes,… Maar iets met kralen did the job.

Achteraf bekeken had ik de binnenkant van de mond misschien beter in een lichtere kleur gedaan, … dan kwamen zijn tanden beter uit. Maar ondanks dat… alweer een dikke dankjewel aan de ontwerper van dit prachtige vlekkenmonster.

Bij sommige ontwerpen is het meteen duidelijk wat er moet gebeuren. Met andere ontwerpen -zoals deze- kan je weer heel veel kanten uit. Dan duurt het twijfelen soms langer dan het maken zelf. In zijn buik zit een hele zak rijst. Zo blijft ie lekker zitten ondanks zijn grote hoofd.

Heel eng vond ik dit zeemonster met zijn extra rozige poot met stekels en haren erop. Alweer werd mijn versie iets aaibaarder dan het ontwerp. Gelukkig 😉

Ik hoop dat mijn lijstje in de komende jaren nog veel en veeeeel langer mag worden. Want dit soort werk, als het dan al werk is, dat is echt wel het leukste werk in de wereld.

En nu begrijpen jullie misschien ook waarom ik geen gordijnen inkort. DIT is wat ik leuk vind. Je weet me te vinden!

groetjes!

Madame Tirette