Naailessen en workshops

initiatieworkshop “rugzakje” voor groot en klein (9-99 jaar)

Hier vind je het workshop-aanbod van Madame Tirette:

workshops en naailessen voor volwassenen – Madame Tirette
workshops en naailessen voor kinderen en tieners – Madame Tirette

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het nieuwste aanbod. Intussen kan je Madame Tirette en haar naai-avonturen volgen op facebook of op instagram .

1. Initiatieworkshops

Op het einde van een initiatieworkshop kan je pronken met je eerste zelfgemaakte werkstuk!


Een initiatie is een workshop voor absolute beginners. Een initiatie duurt 2,5 tot 3 uur. Je leert met een naaimachine werken door een eenvoudig vooropgesteld werkstuk te maken.
Ervaring is niet vereist, en iedereen vanaf 12 jaar kan deelnemen.
Er bestaan 4 verschillende thema’s: totebag, rugzakje, kinderrokje en kussensloop. Het thema wordt vooraf bepaald. Iedereen maakt dus hetzelfde werkstuk.
Als er initiatieworkshops ingepland staan waarvoor je kan inschrijven vind je ze hier.

2. naailessen voor beginners

Tijdens deze  workshopreeks “kleermaken voor beginners”  leer je eenvoudige kleding maken aan de hand van unieke Madame-Tirette basis-patronen. Het gaat om eenvoudige kledingstukken die snel klaar zijn en geen ingewikkelde technieken bevatten:
Trui of T-shirt, jurk, broek en rok.

Je hebt een basiskennis nodig van de naaimachine om hieraan te kunnen deelnemen. Als je die niet hebt volg je eerst een initiatieworkshop.

3. Vrije naailessen

Tijdens de “vrije naailessen” kies je zelf wat je maakt en krijg je stap-voor-stap begeleiding.
Je hebt een basiskennis nodig van de naaimachine om hieraan te kunnen deelnemen. Als je die niet hebt volg je eerst een initiatieworkshop.

Bij de bevestiging op je inschrijving zal ik je vragen waarbij je specifiek hulp verwacht, zo kan ik me voorbereiden indien dat nodig is.

Stoffen en andere materialen kan je bij mij aankopen, maar je mag ze zelf ook bij hebben. Afrekenen van je verbruikte materialen doe je op het einde van de les. Betalen kan mobiel of cash.

Ik heb honderden patronen ter beschikking waarmee je zo ongeveer alles kan maken. Je hoeft dus geen patroon bij te hebben, maar het mag wel.

Je hoeft ook geen naaidoos of naaimachine mee te nemen. Al het werkmateriaal wat je nodig hebt is hier aanwezig, en je krijgt een eigen naaimachine toegewezen die ik graag even kort met je doorneem. Je hebt de machine zo onder de knie.

Er zijn maximum 4 deelnemers per sessie. Ik verdeel mijn tijd onder de 4 deelnemers en geef stapsgewijs uitleg, waarna je zelfstandig de besproken stappen uitvoert.

Bijna alles kan! Wat zijn de uitzonderingen?

– Zware gordijnen of grote stukken waarvoor je een hele kniptafel in beslag moet nemen kunnen niet, gezien je de tafel moet delen een andere deelnemer.
– Zware of dikke materialen zoals leer of rubber kunnen niet, omdat ze de machines kunnen beschadigen.
– Wanneer een bepaald werkstuk qua moeilijkheidsgraad niet past bij het huidig niveau waarop je werkt, of wanneer een stuk meer tijd in beslag zal nemen dan wat je eraan wil besteden, moet het idee worden versimpeld. Als leermeester beschouw ik het als mijn taak om je te waarschuwen in zo’n geval en mee te denken over een alternatief.

4. Verjaardagsfeestjes en privéworkshops voor kleine groepen


Met een groepje van 4 tot 8 personen kan je een naaiworkshop komen volgen ter gelegenheid van een verjaardag, een vrijgezellen, een teambuilding of een andere gelegenheid.
Voor een workshop van 2,5 uur rekenen we een basisprijs van 150 euro plus 25 euro per deelnemer. Materialen zijn inbegrepen.
Privéworkshops voor groepjes kunnen doorgaan op woensdagnamiddag of zaterdag, of tijdens schoolvakanties tijdens de werkuren van Madame Tirette, die vind je hier.
Om een workshop te reserveren kan je best even mailen naar info@madametirette. Vermeld wat mogelijke data, de workshop van je keuze, de leeftijd van de deelnemers (indien het geen volwassenen zijn) en het aantal verwachte deelnemers…

Vanaf 8 jaar (deelnemers leren hier niet zelfstandig met een naaimachine werken)
– beertje met kleertjes naaien
– popje met kleertjes naaien


Vanaf 12 jaar
, en volwassenen zonder naaiervaring (deelnemers leren hier zelfstandig met een naaimachine werken)
– initiatieworkshop totebag
– initiatieworkshop rugzakje/turnzak/ zak voor vuile was

zak voor vuile was
totebag


Voor volwassenen mét naaiervaring:
– Onderbroekenpret met Madame Tirette (ondergoed maken met coverlock en biesgeleider)

onderbroekenpret met Madame Tirette

Vragen? Ideeën? Mail me op Info@madametirette.be