Naailessen en workshops

initiatieworkshop “rugzakje” voor groot en klein (9-99 jaar)

Hier vind je het workshop-aanbod van Madame Tirette:

workshops en naailessen voor volwassenen – Madame Tirette
workshops en naailessen voor kinderen en tieners – Madame Tirette

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het nieuwste aanbod. Intussen kan je Madame Tirette en haar naai-avonturen volgen op facebook of op instagram .

1. Initiatieworkshops

Op het einde van een initiatieworkshop kan je pronken met je eerste zelfgemaakte werkstuk!


Een initiatie is een workshop voor absolute beginners. Een initiatie duurt 2,5 tot 3 uur. Je leert met een naaimachine werken door een eenvoudig vooropgesteld werkstuk te maken: meestal is dat een tas.
Ervaring is niet vereist, en iedereen vanaf 9 jaar kan deelnemen.

Als er initiatieworkshops ingepland staan waarvoor je kan inschrijven vind je ze hier.

2. naailessen voor beginners

Tijdens deze  workshopreeks “kleermaken voor beginners”  leer je eenvoudige kleding maken aan de hand van unieke Madame-Tirette basis-patronen. Het gaat om eenvoudige kledingstukken die snel klaar zijn en geen ingewikkelde technieken bevatten: een trui, jurk, broek of rok.

Je hebt een basiskennis nodig van de naaimachine om hieraan te kunnen deelnemen. Als je die niet hebt volg je eerst een initiatieworkshop. Inschrijven voor workshops doe je hier: workshops en naailessen voor volwassenen – Madame Tirette

3. Vrije naailessen

Tijdens de “vrije naailessen” kies je zelf wat je maakt en krijg je stap-voor-stap begeleiding:

met het klonen van jouw lievelingskleding,
met het uittekenen van een patroon naar een foto,
met het aanpassen van een bestaand patroon naar jouw maat,
met het herstellen of veranderen van kleding die je hebt,

of met nog iets anders. Zeg het maar, waarmee kan ik jou helpen?

Je hebt een basiskennis nodig van de naaimachine om hieraan te kunnen deelnemen. Als je die niet hebt volg je eerst een initiatieworkshop.
In de bevestiging op je inschrijving per mail zal ik je vragen waarbij je specifiek hulp verwacht, zo kan ik me voorbereiden indien dat nodig is.

Stoffen en andere materialen kan je bij mij aankopen, maar je mag ze zelf ook bij hebben. Afrekenen van je verbruikte materialen doe je op het einde van de les. Betalen kan mobiel of cash.

Je hoeft geen naaidoos of naaimachine mee te nemen. Al het werkmateriaal wat je nodig hebt is hier aanwezig, en je krijgt een eigen naaimachine toegewezen die ik graag even met je doorneem.

Er zijn maximum 5 deelnemers per sessie. Ik verdeel mijn tijd onder de deelnemers en geef stapsgewijs uitleg, waarna je zelfstandig de besproken stappen uitvoert.

Voor de vrije naailessen kan je per lossie sessie inschrijven, maar je kan ook een 5- beurtenkaart of een 10-beurtenkaart aankopen. Hoe meer lessen je aankoopt, hoe voordeliger!

4. Vakantie-ateliers voor tieners (9-15 jaar):
iedere schoolvakantie (wo-do-vr)

In deze driedaagse workshop leer je eenvoudige kleding en accessoires maken.

Heb je nog nooit eerder achter een naaimachine gezeten? Dan begin je met een kort makkelijk werkstuk zoals een tasje, kussensloop of een rokje met elastiek.
Lukt het al met rechtdoor stikken en voel je je klaar om echte kleding te maken en te leren werken met patronen? Dan begin je met een eenvoudig kledingstuk zoals een sweater, een T-shirt, een broek of een jurk.
Hoe meer ervaring je opbouwt, hoe ruimer de mogelijkheden.
Madame Tirette helpt je bij het uitkiezen van werkstukken volgens jouw niveau en smaak en daagt je uit met inspirerende opdrachten!

inschrijven? workshops en naailessen voor kinderen en tieners – Madame Tirette

5. Verjaardagsfeestjes en privéworkshops voor kleine groepen


Met een groepje van 4 tot 8 personen kan je een naaiworkshop komen volgen ter gelegenheid van een verjaardag, een vrijgezellen, een teambuilding of een andere gelegenheid.
Voor een workshop van 2,5 uur rekenen we een basisprijs van 150 euro plus 25 euro per deelnemer. Materialen zijn inbegrepen.
Privéworkshops voor groepjes kunnen doorgaan op woensdagnamiddag of zaterdag, of tijdens schoolvakanties tijdens de werkuren van Madame Tirette, die vind je hier.
Om een workshop te reserveren kan je best even mailen naar info@madametirette. Vermeld jouw voorkeursdata, de workshop van je keuze, de leeftijd van de deelnemers (indien het geen volwassenen zijn) en het aantal verwachte deelnemers…

Vanaf 8 jaar (deelnemers leren hier niet zelfstandig met een naaimachine werken)
– beertje met kleertjes naaien
– popje met kleertjes naaien


Vanaf 9 jaar
, en volwassenen zonder naaiervaring (deelnemers leren hier zelfstandig met een naaimachine werken)
– initiatieworkshop totebag
– initiatieworkshop rugzakje/turnzak/ zak voor vuile was


Voor volwassenen mét naaiervaring:
– Onderbroekenpret met Madame Tirette (ondergoed maken met coverlock en biesgeleider)

onderbroekenpret met Madame Tirette

Vragen? Ideeën? Mail me op Info@madametirette.be