Ontwerp je bruidsjurk

De belangrijkste jurk van je leven op maat van jouw persoonlijkheid.

Bruidsrok made by Leen & Madame Tirette

‘Ik geloof dat je het meeste straalt in de kledij die je het liefste draagt. Bij het ontwerpen/maken van bruidsjurken kijk ik naar jouw lievelingskleding. Die zal als basis dienen om het ontwerp op te baseren.”

Madame Tirette is een authentieke couturière zoals je in deze tijden niet meer vaak tegenkomt. Zij maakt kleding op maat in haar eigen atelier in Antwerpen-Noord, op de grens met Borgerhout. Hiernaast geeft zij workshops en naailessen. Mathilde Boussauw werd opgeleid als toneelkostuumontwerper en denkt nog steeds op die manier bij het maken van kleding.

“Als costumiere maak je kleding die past bij de persoonlijkheid van een personage. Ik maak geen collecties in standaard maten die voor een ruim publiek in de smaak moeten vallen. Ik kijk naar de stijl en de smaak van de klant, en uiteraard ook naar de lichaamsvorm. Van een kledingstuk dat voor jou werd gemaakt, zal je nooit geen tweede versie zien rondlopen.

Om een beeld te krijgen van de stijl en smaak van de klant bekijkt Madame Tirette de inhoud van de kleerkast, en met name de lievelingskleding van de klant. Zo begrijpt Madame Tirette in een oogwenk welke snit je graag draagt, welke stoffen en kleuren je aanspreken, en waar je je comfortabel in voelt.

Het is meestal de klant zelf die het idee voor het kledingstuk aanbrengt en daarmee de basis voor het ontwerp bepaalt. Madame Tirette luistert, denkt mee en creeërt. Jouw droomidee en jouw lievelingskleding worden door elkaar geklutst, en het ontwerp wordt concreet gemaakt.

Hoe gaat dit in zijn werk?


Wil je graag samen met Madame Tirette je trouwjurk ontwerpen? Stuur dan alvast even een mailtje met de volgende informatie naar info@madametirette.be
De trouwdatum, eventuele vereisten voor de jurk (aangevuld met beeldmateriaal) en het budget wat je had voorzien voor je trouwjurk. Zo kunnen we alvast bekijken of je plan haalbaar is. Indien ja, zal Madame Tirette je een link sturen waarmee je een afspraak kan inplannen.

De eerste afspraak duurt meestal ongeveer 1 uur. Kledingstukken die als basis dienen worden gepast, ideeën worden besproken en stoffen worden vergeleken. Bij betaling van een voorschot worden de maten genomen en wordt de opdracht in de agenda ingepland. Standaard worden er bij bruidsjurken twee pasmomenten ingepland. Soms is het nodig om een extra pasmoment te organiseren.

Op de laatste afspraak word het kledingstuk een laatste keer gepast ter controle en de materiaalkosten worden dan ook afgerekend. Het patroon blijft eigendom van de klant en wordt met de klant meegegeven. Plan je eerste afspraak niet te laat (voorzie minstens 6 weken), maar ook niet te vroeg in, want op de eerste afspraak worden je maten genomen waarop jouw patroon wordt getekend. Neem best contact met Madame Tirette ongeveer 6 maanden vooraleer de jurk klaar moet zijn.

Hoe wordt de prijs berekend?


De prijs voor het maken van kleding bestaat steeds uit drie delen:
1.      – Het modelontwerp/patroon gemiddeld 100 tot 150 euro, afhankelijk van het model en het aantal delen.
2.     –  Het stikwerk voor het kledingstuk, berekend aan 30 euro per uur, komt gemiddeld tussen 500 euro en 1800 euro.
3.      – De materialen (de prijzen van bruidsstoffen zijn erg uiteenlopend. De meeste bruidsstoffen kosten tussen 15 en 100 euro per meter. Wij houden rekening met het budget van de klant bij het voorstellen van de stoffen.

De gemiddelde kostprijs van je bruidsjurk ligt gemiddeld tussen 800 euro en 2500 euro.

Wil je graag de creaties en activiteiten van Madame Tirette volgen? Dat kan via facebook of instagram.