Ontwerp je droomjurk, samen met Madame Tirette

De jurk van je leven, gemaakt op maat van jouw persoonlijkheid.

Bruidsrok made by Leen & Madame Tirette

Madame Tirette (Mathilde Boussauw) is een authentieke couturière zoals je in deze tijden niet meer vaak tegenkomt. Zij ontwerpt en maakt kleding op maat in haar atelier op de bruisende grens van Antwerpen-Noord en Borgerhout. Mathilde werd opgeleid als toneelkostuumontwerper aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Na haar studie begon zij haar eigen atelier waar zij naailessen en workshops gaf en hiernaast kleding en theaterkostuums op maat maakte. Vanaf de zomer 2022 kiest zij resoluut om, samen met de klant, bruids- en feestkleding op maat te ontwerpen.
Door haar jarenlange ervaring als meester-kleermaker beheerst Mathilde als geen ander de artistieke, technische én sociale skills om jouw ideeën vorm te geven.

“Als costumiere maak je kleding die past bij de persoonlijkheid van een personage. Ik maak geen collecties in standaard maten die voor een ruim publiek in de smaak moeten vallen. Ik kijk naar de stijl en de smaak van de klant, en uiteraard ook naar de lichaamsvorm, dat is de belangrijkste inspiratie. De bruid is mijn regisseur. Mijn taak is om haar idee te begrijpen, te kunnen definiëren en om te zetten naar een af product. Mijn eigen smaak of stijl is hierbij van ondergeschikt belang. Ik zie mezelf dan ook eerder als een uitvoerend “naaister” dan als een ontwerpster.

Het is de klant zelf die het basisidee voor het kledingstuk aanbrengt en daarmee de basis voor het ontwerp bepaalt.
Sommige bruiden hebben een heel duidelijk beeld van wat ze voor ogen hebben. Anderen hebben niet meer dan een sfeer voor ogen. Madame Tirette luistert, denkt mee en creeërt.

Zelfs al heb je een duidelijk beeld van wat je wil (bijvoorbeeld een afbeelding van Pinterest), niet alles staat even mooi op ieder figuur. Het basisidee wordt gerestyled naar jouw persoonlijke lichaamsvorm. Misschien is een V-hals bij jou mooier dan een ronde hals, of sta jij beter met een empire-taille. Ook de stof die wordt gekozen zal heel bepalend zijn voor het eindresultaat.
Minstens even belangrijk als wat jou mooi staat, is waar jij je goed in voelt.

De rode draad die Madame Tirette gebruikt bij het opzetten van het ontwerp, dat is jouw lievelingskleding. We hebben allemaal kledingstukken waar we onszelf comfortabel in voelen. Die kledingstukken zijn belangrijk om jouw stijl te begrijpen, dat is hoe mensen jou zien en jou kennen. Madame Tirette analyseert welke stoffen en texturen jij fijn vind, in welke modellen jij je goed voelt en hoe jij jezelf het liefste ziet. Jouw droomidee en jouw lievelingskleding worden door elkaar geklutst, en het ontwerp wordt concreet gemaakt. Eerst wordt een proefmodel gemaakt om een concreter idee te krijgen van het kledingstuk. Pas als dit proefmodel op punt staat wordt de definitieve versie in de pas gezet.

Hoe gaat dit in zijn werk?


Als je interesse hebt kan je bij Madame Tirette terecht voor een vrijblijvende afspraak in het atelier in Antwerpen (Kerkstraat 58, 2060 Antwerpen). In een kennismakingsgesprek kan je aanvoelen of het klikt (wat essentieel is voor een goeie samenwerking) en alle vragen stellen die op dat moment door je hoofd spoken.
Bel naar 0484/926654 of mail naar info@madametirette.be voor een afspraak.

Wat kost dat?

De prijs voor het ontwerpen en het maken van een bruidsjurk, betaat uit 3 delen:

  1. het bespreken/ontwerpen en maken van en proefmodel: 150 euro
  2. het stikwerk: vanaf 500 euro
  3. de materialen (afhankelijk van de kwaliteit van de materialen, en van de hoeveelheid stof die nodig is)

Ook bruidsmeisjes of communicantjes kunnen terecht bij Madame Tirette voor het ontwerpen en maken van hun droomjurk. Neem contact voor meer info en prijzen op info@madametirette.be


Wil je graag de creaties en activiteiten van Madame Tirette volgen? Dat kan via facebook of instagram.